De golfers winnen nipt, maar Roparun de echte winnaar!

Een bijzondere eerste editie van dit golf event voor de palliatieve kankerzorg. Ruim 40 golfers, 5 hardlopers, enthousiaste sponsoren, veel regen en leuke prijzen leverde vrijdag 19 april niet alleen leuke herinneringen op, maar ook een prachtige opbrengst voor de palliatieve kankerzorg.

Na een relatief korte voorbereiding deze eerste editie voor ons en de deelnemers een mooi succes. Om 12.30 uur was het even droog toen de Roparun mascotte het sein gaf voor de eerste afslag en eerste ronde op hole.

Zowel de golfers als de hardlopers lieten zich kisten door het slechte weer. Hoewel het zonnetje af en toe doorkwam op de golfbaan Welderen, was het vooral nat. Forse buien op de toch al natte baan maakte het spel en het hardlopen niet leuker en makkelijker. Geen van de deelnemers liet zich echter kennen en speelde vol overgave door tot aan de finish.

De golfers speelden hun 18 holes op de mooie groene baan in Elst (Gelderland), terwijl de hardlopers in estafette 26 miles hebben afgelegd. De golfers moesten deze middag, naast de natuurlijke hindernissen op de baan rekening houden met de hardloper die zich over de baan bewoog.

Alle 18 holes van de golfbaan waren voor deze speciale middag voor zien voor een eventsponsor. Dankzij deze sponsoren, die een of meerdere van de holes hebben geadopteerd, en de mooie bordjes dankzij Maakmeesters en Signsellers, werd een nog mooier bedrag op gehaald dat volledig ten goede komt van de palliatieve kankerzorg. Een van de sponsoren kwam, net als de wethouder sport van de gemeente Over-Betuwe die de opening van het event verzorgde, een ronde over de baan mee rennen met de hardlopers.

De flight welke gestart waren op hole 1 waren een minuut of 7 eerder klaar op hole 18 dan de hardlopers. De golfers stonden sportief bij de finish te wachten samen met de vrijwilligers van de Roparun en personeel van het oncologisch centrum van het Rijnstate ziekenhuis. Dit centrum is een van de mooie en praktische doelen die gesteund worden door de donaties voor de palliatieve kankerzorg.
Het Rijnstate organiseert dit jaar ook een feestelijke en bijzondere doorkomst voor de Roparun teams op zondagavond 19 mei.

Na een verdiend drankje en de bitterballen hadden we leuke prijzen voor de golfers, werd de wisseltrofee dik verdiend in ontvangst genomen door de golfers. Hoogtepunt van de middag was echter wel de overhandiging van de cheque. Ruim € 7.000,- hebben we op mogen halen voor de palliatieve kankerzorg. Een prachtig bedrag voor de eerste editie, welke volledig ten goede komt van de Roparun.

Op naar de volgende editie van dit unieke event. Hou uw agenda vrij op vrijdag 23 mei 2025 en maak uw mede golfers enthousiast. U kunt zich nu al inschrijven.

Meer weten over onze overige acties en waarom wij ons zo inzetten voor de palliatieve kankerzorg, bezoek onze teamsite. De foto’s in dit artikel zijn een greep op de fantastische foto’s die fotograaf en Roparun vrijwilliger Harry van ’t Veld heeft gemaakt voor ons. Alle foto’s zijn terug te vinden op de foto pagina van de 2024 editie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *